Ministar Rončević posjetio Zemunik, ministar Kirin PU Zadarsku

Ministar obrane Berislav Rončević posjetio je danas 93. zrakoplovnu bazu Zemunik, a ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin prvi je put danas službeno posjetio Policijsku upravu zadarsku.

ZADAR, 9. lipnja 2006. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević posjetio je danas 93. zrakoplovnu bazu Zemunik, a ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin prvi je put danas službeno posjetio Policijsku upravu zadarsku.

U sklopu boravka hrvatske Vlade u Zadru, ministar Rončević je pri posjetu 93. zrakoplovnoj bazi Zemunik izviješten o aktivnostima te baze i zapovjedništva za izobrazbu i obuku "Rudolf Perešin".

U razgovoru sa zapovjedništvom zrakoplovne baze bilo je riječi o nizu problema koji se odnose na statusna pitanja djelatnih vojnih osoba, posebice stambeno zbrinjavanje.

Ministar Rončević je rekao da će Ministarstvo obrane poticati stanogradnju za djelatne vojne osobe. Stanovi će se im davati na uporabu, ali ne i u vlasništvo. Po svršetku vojne službe, stanovi će ostajati u vlasništvu MORH-a, a MORH će iz posebnog fonda brinuti nakon toga za trajno stambeno rješenje djelatnih časnika.

Ministar Rončević je s tim u vezi najavio da će MORH u suradnji s gradom Zadrom započeti gradnju stambenog kompleksa na prostoru vojarne "Crvene kuće" u Zadru. Kad objekti budu useljeni, MORH će postati vlasnik stanova, a zauzvrat će Zadru ustupiti neke sadašnje vojne objekte poput Doma zrakoplovstva i hotela Iž u Zadru. O tome će se zaključiti ugovor s gradom Zadrom, rekao je ministar Rončević.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin danas je prvi put službeno posjetio Policijsku upravu zadarsku, gdje je održao radni sastanak s užim kolegijem načelnika.

Kako je priopćeno, načelnik PU Anton Dražina izvijestio je ministra o stanju sigurnosti na prostoru županije te mu je predstavio rezultate dosadašnjih projekata kao i najnovije projekte policijske uprave.

U priopćenju još stoji da je ministar Kirin izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima te je upoznao nazočne s planovima i projektima MUP-a koji se provode s ciljem poboljšanja i unaprjeđenja rada policijskih službenika kao i poboljšanja sigurnosti građana.



Pisane vijesti