Ministar Vrdoljak o pregovorima Vlade i MOL-a: Predložit ćemo novi dioničarski ugovor

Peti radni sastanak pregovaračkih timova Vlade Republike Hrvatske i MOL-a održan je danas u Državnoj rezidenciji u Visokoj ulici u Zagrebu.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u izjavi novinarima nakon sastanka rekao je da ni ovaj put pregovarački timovi nisu došli do rješenja. „Ali, dok smo zajedno u INA-i ne gubimo nadu da ćemo do rješenja doći“.

Ministar Vrdoljak istaknuo je da od strane MOL-a nije došao nikakav konkretan prijedlog. „Ali, podsjetit ću vas da mi imamo pravomoćnu presudu i hrvatska Vlada na to neće žmiriti nego ćemo predložiti novi dioničarski ugovor. Kolege iz MOL-a spremni su razgovarati o novom ugovoru, ali na nama je da napravimo taj prijedlog pa ćemo onda o tom prijedlogu, vjerojatno, sljedeći put razgovarati“.

Ministar Vrdoljak dodao je da Hrvatska mora i treba zaštititi nacionalne interese. Osvrnuo se i na napise o potencijalnoj kupnji INA-e. „Potencijalna kupnja i vraćanje INA-e u hrvatske ruke je jedna od opcija. Da je lako kupiti dionice vjerojatno bi to netko napravio. Mi smo uzeli u ruke šansu da pokušamo vratiti INA-u i ja ću sve napraviti što mogu da je pokušamo vratiti i da ne povećamo javni dug. Hoćemo li uspjeti u tome ili ne, vrijeme će pokazati“. Istaknuo je da postoje modeli za vraćanje INA-e, ali kako oni nisu jednostavni.
 

Pisane vijesti | Govori i izjave