Ministar zdravstva i istarski župan potpisali sporazum o izgradnji nove pulske Opće bolnice

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić i istarski župan Ivan Jakovčić potpisali su danas u Fažani sporazum o izgradnji nove pulske Opće bolnice.

FAŽANA, 10. lipnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić i istarski župan Ivan Jakovčić potpisali su danas u Fažani sporazum o izgradnji nove pulske Opće bolnice.

Po sporazumu, koji je potpisan u nazočnosti hrvatskog premijera Ive Sanadera, izgradnja nove pulske bolnice stajat će oko 400 milijuna kuna, s time da će Istarska županija uložiti 50 milijuna kuna a preostali dio država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

Ljubičić je istaknuo da će "bolnica 21. stoljeća" doprinijeti boljoj i kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi, kako građana Istarske županije tako i turista koji tamo borave.

Time se ispunjavaju obećanja premijera Sanadera, primijetio je Ljubičić te izrazio uvjerenje da će izgradnja nove bolnice, na lokaciji stare bolnice, započeti 2007. godine.

Dokumentacija oko izgradnje rješavat će se tijekom 2006. godine, a očekuje se da će bolnica biti gotova do kraja 2009. godine.

To je veliki iskorak i jedna od najvećih kapitalnih investicija u Istri, naglasio je Ljubičić.

Ustvrdivši kako je to još jedan veliki dan za Istru, župan Ivan Jakovčić istaknuo je da se zahvaljujući razumijevanju i suradnji Vlade sa županijskim poglavarstvom realiziraju svi kapitalni projekti i investicije za gospodarski razvoj Istarske županije koja je, kako je rekao, "lider cjelokupnog hrvatskog gospodarstva".

"Ovo su povijesni mjeseci i godine za Istru jer ta regija razumijevanjem središnje vlasti dobiva ključne institucije za daljnji razvoj", kazao je Jakovčić.



Pisane vijesti