Ministar zdravstva: Nemamo razloga za zabrinutost

Ministar zdravstva RH Neven Ljubičić izjavio je večeras u Dnevniku Hrvatske televizije (HTV) kako zbog ptičje gripe u Hrvatskoj ovoga trenutka nemamo razloga za zabrinutost, jer probleme veterinarski nadziremo više nego dobro, a i "transparentni smo u svakom trenutku".

ZAGREB, 23. listopada 2005. (Hina) - Ministar zdravstva RH Neven Ljubičić izjavio je večeras u Dnevniku Hrvatske televizije (HTV) kako zbog ptičje gripe u Hrvatskoj ovoga trenutka nemamo razloga za zabrinutost, jer probleme veterinarski nadziremo više nego dobro, a i "transparentni smo u svakom trenutku".

"Ako se i radi o nekakvoj gripi, ona nije opasna, to je bolest ptica, peradi a ne ljudi", naglasio je ministar Ljubičić, napomenuvši kako je "uzbuna koja se digla oko peradi opravdana, dok je uzbuna oko ljudi pretjerana".

Ministar zdravstva istaknuo je i kako "u Hrvatskoj ni na tisuće kilometara od nje nema oboljelih", dodavši kako je "bitno da se kao i druge zemlje pripremamo u borbi protiv ptičje gripe, terorizma, bioterorizma i katastrofa. Pripravni smo na sve mjere, uključujući i neke potencijalne pandemije", kazao je ministar Ljubičić.



Pisane vijesti