Ministarstvo poljoprivrede objavilo natječaj za obnovu potresom pogođenih područja

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je danas da je otvoren natječaj za obnovu potresom pogođenih područja vrijedan 120 milijuna kuna.

Natječaj za potpore za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima otvoren je u petak, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 120 milijuna kuna, a visina javne potpore je 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 17. svibnja do 16. srpnja. 

Svrha natječaja je osigurati nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje na pogođenim područjima u potresima 22. ožujka i od 28. prosinca 2020.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

„Kao i do sada, naši savjetnici će pružati punu podršku na terenu te s poljoprivrednicima popunjavati zahtjeve za prijavu, uz svu ostalu potrebnu pomoć. Vjerujem da naši napori olakšavaju tešku situaciju pogođenim poljoprivrednicima, čemu u prilog govori i podatak da danas na Banovini imamo više stoke nego što je to bio slučaj prije potresa", rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti