Ministrica Kosor posjetila braniteljsku zadrugu "Mura"

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas međimursko selo Peklenicu nedaleko od Murskog Središća, gdje se upoznala s radom tamošnje braniteljske zadruge "Mura".

MURSKO SREDIŠĆE,, 16. lipnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas međimursko selo Peklenicu nedaleko od Murskog Središća, gdje se upoznala s radom tamošnje braniteljske zadruge "Mura".

Zadruga je utemeljena prije godinu dana kapitalom osam osnivača, a od Ministarstva su dobili potporu od 150.000 kuna.

Tim su novcem kupili zemljište na kojemu sada obrađuju voćke, a u jesen očekuju prve prihode od sadnica jabuka trajnog nasada.

"Ovo je najbolji način zapošljavanja hrvatskih branitelja, posebice oboljelih od PTSP-a. Zlobnici više neće moći govoriti da branitelji od države samo traže, a ništa ne pridonose", rekla je Jadranka Kosor na susretu s petnaestak branitelja u zadruzi "Mura".

Gradonačelnik Murskog Središća Rudolf Klenert i međimurski župan Josip Posavec braniteljskoj zadruzi "Mura" obećali su potporu u daljnjem djelovanju.



Pisane vijesti