Ministrica Tramišak: Za splitski KBC osigurano 225 milijuna kuna

Ministrica regionalnog razvoja i fondova  Europske unije Nataša Tramišak danas  je prilikom posjeta splitskom KBC-u izjavila da je za  razvojne projekte u toj zdravstvenoj ustanovi osigurano 225 milijuna kuna.
 
"Zadovoljstvo mi je  spomenuti šest velikih i značajnih projekata za KBC Split u vrijednosti od 225 milijuna kuna," rekla je  Tramišak novinarima u splitskom KBC-u na Firulama.
 
Po njezinim riječima,  KBC Split je jedan od predvodnika realizacije unaprijeđena zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj.
 
Tramišak je posjetila Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC-a Split čija je prva faza, kako je rekla, završena, a potom je posjetila i gradilišta Regionalnog transfuzijskog centra  na Križinama.
 
Regionalni transfuzijski centar u Splitu važan je i za susjedne županije, odnosno za jadransku Hrvatsku, istaknula je  Tramišak
 
Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović je rekao da će druga faza Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split i Regionalni  transfuzijski  centar biti završeni do ljeta  2023. godine.
 
Ministrica Tramišak je posjetila i sjedište Splitsko-dalmatinske županije gdje je županu Blaženku Bobanu  uručila ugovor vrijedan  20,7 milijuna kuna za projekt Jadranski regionalni znanstveni centar  za  razvoj vještina na području STEM-a, IKT-a (Informacijske i komunikacijske tehnologije), poduzetništva i aktivnog građanstva.
 
Ocijenila je da je svaki ugovor koji je donesen u Splitsko-dalmatinsku županiju rezultirao povećanjem kvalitete života.
 
''Vidimo kako se svi ugovori koje donesemo realiziraju i mijenjaju kvalitetu života u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Vjerujem kako će i ovaj, vrijedan gotovo 21 milijun kuna, učiniti upravo to", poručila je  Tramišak
 
Taj projekt je kreiran u suradnju s Ličko-senjskom županijom i s punim pravom se može reći kako je Splitsko-dalmatinska županija jadranski regionalni centar u STEM zanimanjima, izjavila je ministrica  regionalnog razvoja i  EU fondova  NatašaTramišak poslijepodne u Splitu.
 
Izvor: Hina

Pisane vijesti | Nataša Tramišak