Misa zadušnica za Papu Ivana Pavla II. u zagrebačkoj katedrali

Papa Ivan Pavao II. hrvatskom je narodu dao značaj kad je bio obespravljen, ohrabrivao ga je kad je bio obeshrabren te okupio kad je bio razjedinjen, rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći večeras misu zadušnicu za Papu Ivana Pavla II.

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. hrvatskom je narodu dao značaj kad je bio obespravljen, ohrabrivao ga je kad je bio obeshrabren te okupio kad je bio razjedinjen, rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći večeras misu zadušnicu za Papu Ivana Pavla II.

Kardinal Bozanić kazao je okupljenim vjernicima da nakon sinoćnog bdijenja u zagrebačkoj katedrali večerašnjom svečanom Euharistijom proslavljamo svoj i Kristov Vazam i molimo za blagopokojnog Papu. Večeras proslavljamo pobjedu života nad smrti, rekao je kardinal i istaknuo da Kristov namjesnik neće biti izbrisan iz našega srca.

Na misi zadušnici uz kardinala Bozanića sudjeluju i apostolski nuncij u Hrvatskoj Francisco Javier Lozano i pomoćni biskupi zagrebački.

Misu prati više od 10 tisuća vjernika u katedrali i na trgu pred katedralom, a nazočni su i predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader.



Pisane vijesti