Momčad Predsjedništva Europske Unije pobijedila u Beču momčad Europske komisije

Pobjedom od 10:7 sa tri gola hrvatskog premijera Ive Sanadera momčad Predsjedništva Europske Unije pobijedila je u četvrtak u Beču momčad Europske komisije.

BEČ, 11. svibnja 2006. (Hina) - Pobjedom od 10:7 sa tri gola hrvatskog premijera Ive Sanadera momčad Predsjedništva Europske Unije pobijedila je u četvrtak u Beču momčad Europske komisije.

Bilo je napeto do samog kraja jer je utakmica u regularno vrijeme završila 7:7, a nakon izvođenja jedanaesteraca pobjeda je pripala Predsjedništvu EU.

Momčad Predsjedništva EU, u kojoj su bile zemlje kandidati Bugarska, Rumunjska, Hrvatska i Turska, vodio je austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel, a momčad EK u kojem su bile Poljska, Finska, Slovenija i gost Peru, vodio je predsjednik EK Jose Manuel Barroso.

Hrvatski premijer Ivo Sanader dao je tri gola. Ne krijući zadovoljstvo nakon utakmice izjavio je hrvatskim novinarima: "Morao sam dokazati Europljanima da Hrvatska pripada Europi".

Dodao je da je najvažnije "da smo igrali za djecu u nevolji". Skupilo se oko 100 tisuća eura za humanitarnu akciju "Djeca ulice u nevolji u Rumunjskoj i Moldaviji". Dodao je da su danas premijeri, predsjednik EK te europski povjerenik za proširenje kao i peruanski predsjednik (Alejandro Toledo Manrique - igrao je za EK) pokazali drugo lice politike.

Da su političari samo ljudi, poruka je ove utakmice, rekao je Sanader.

Utakmica je održana u sklopu austrijskog predsjedanja EU uoči sutrašnjeg sastanka na vrhu šefova država i vlada EU, zemalja kandidata i Latinske Amerike i Kariba.

Premijer Sanader koji će sudjelovati na tom skupu kazao je da će to biti prigoda za bilateralne sastanke "da ponovno u razgovoru s europskim kolegama učvrstimo hrvatsku poziciju da brzo i kvalitetno završimo pristupne pregovore".

Također, bit će to prigoda i za razgovore s predsjednicima zemalja Latinske Amerike. "Želimo da sa svim zemljama u svijetu ostvarimo što je moguće više bilateralnih kontakata na obostranu korist", zaključio je Sanader u Beču.



Pisane vijesti