Mostar: Predsjednik Vlade dr.sc. Ivo Sanader lider regije

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/mostar_predsjednik_vlade_dr_sc_ivo_sanader_lider_regije.jpg
MOSTAR, 3. veljače 2008. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak je na tradicionalnoj manifestaciji "Večernjakov pečat", koju organizira bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista, u subotu navečer proglašen osobom 2007. godine, a hrvatski premijer Ivo Sanader je proglašen liderom regije u 2007. godini.

Lajčak je prvi međunarodni dužnosnik u BiH koji je u sedmogodišnjoj povijesti "Večernjakovog pečata" proglašen osobom godine na temelju ankete čitatelja ovog lista. Zahvaljujući na priznanju Lajčak je istaknuo kako put Bosne i Hercegovine u Europsku uniju neće biti lagan, ali da europska perspektiva te zemlje nema alternativu.

U obrazloženju proglašavanja Sanadera za lidera regije navedeno je kako je on "istinski vizionar i lider regije". "Večernjakov pečat" namjenjen Sanaderu primio je njegov izaslanik hrvatski ministar zdravstva Darko Milinović.

"Ovo priznanje Sanaderu govori o njegovoj vejrodostojnosti", naglasio je ministar Milinović.

Po Milinovićevim riječima Republika Hrvatska želi da njena iskustva stečena u dosadašnjim europskim integracijama koristi i susjedna BiH.

"Večernjakov pečat" za doprinos razvoju znanosti u regiji dodijeljen je hrvatskom ministru znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. On je rekao kako će se nastaviti zauzimati za stvaranje Hrvatske kao društva izvrsnosti i znanja.

"Večernjakov pečat" u kategoriji "naše gore list", koje se dodjeljuje osobama porijeklom mi BiH a koje su postigle uspjeh izvan BiH, ovaj put je pripao dr. Ljubi Jurčiću doktoru ekonomskih znanosti u Zagrebu i nedavnog premijerskog kanadidata SDP-a.

Posebno priznanje za razvoj tolerancije i pomirbe u BiH dodijeljeno je apostolskom nunciju u BiH Alessandru D'Erricu. On je rekao kako je dijalog i pomirenje u BiH prioritet diplomacije Svete Stolice.



Pisane vijesti