Najviša državna izaslanstva položila vijence na zagrebačkom Mirogoju

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" najviša državna izaslanstva Ureda predsjednika, Hrvatskog sabora i Vlade te grada Zagreba položila su danas vijence i zapalila svijeće na zagrebačkom Mirogoju.

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" najviša državna izaslanstva Ureda predsjednika, Hrvatskog sabora i Vlade te grada Zagreba položila su danas vijence i zapalila svijeće na zagrebačkom Mirogoju.

Uz visoke vojne počasti prvi je ispred Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja vijenac položio i zapalio svijeću predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Na tom istom mjestu nakon njega vijenac je položilo i zapalilo svijeću izaslanstvo Hrvatskoga sabora na čelu s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom te potpredsjednicima Darkom Milinovićem i Matom Arlovićem.

U ime Vlade vijenac je položio i zapalio svijeću premijer Ivo Sanader uz potpredsjednicu Jadranku Kosor, ministre obrane i unutarnjih poslova Berislava Rončevića i Ivicu Kirina.

Ispred Središnjega križa u ime Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti vijenac je položila i zapalila svijeću ministrica Jadranka Kosor sa suradnicima, u ime Ministarstva obrane ministar Berislav Rončević sa suradnicima, a u ime Ministarstva unutarnjih poslova Ivica Kirin sa suradnicima.

U ime Grada Zagreba vijenac je ispred Središnjeg križa u Aleji branitelja položio vijenac i zapalio svijeću gradonačelnik Milan Bandić s članovima Gradskog poglavarstva Duškom Ljuštinom i Ljiljanom Kuhtom-Jeličić.

Na istom mjestu u ime izaslanstva HDZ-a vijenac je položio i zapalio svijeću Ivan Jarnjak, potpredsjednik stranke uz visoke stranačke dužnosnike Božu Biškupića i Damira Polančeca.

U povodu Dana pobjede i dana domovinske zahvalnosti i 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" predsjednik Vlade Ivo Sanader na čelu Vladinog izaslanstva položio je vijenac i zapalio svijeću na grobu prvog hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Na Tuđmanov grob vijenac je položila i zapalila svijeću Jadranka Kosor u ime Ministarstva branitelja.

U ime Grada Zagreba na Tuđmanov grob vijenac je položio i zapalio svijeću gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Izaslanstvo Grada položilo je vijenac i zapalilo svijeću i na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

HDZ-ovo stranačko izaslanstvo u kojem su bili Ivan Jarnjak, Damir Polančec i Božo Biškupić položili su vijenac i zapalili svijeću na Tuđmanov grob. Izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i na Oltar domovine na Medvedgradu.



Pisane vijesti