Predsjednik Vlade RH čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je danas hrvatskom narodu i svim građanima Republike Hrvatske, čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, u kojoj stoji:
«Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti prisjećamo se sudbonosnih zbivanja i veličanstvenih vojno-redarstvenih operacija, kojima smo stali u obranu samostalne i suverene Republike Hrvatske i svih njenih građana.
Život u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj ponajprije dugujemo nesebičnosti i požrtvovnosti mnogih hrvatskih branitelja koji nisu žalili dati vlastite živote plemenito braneći domovinu i vrijednosti slobodnog svijeta. Upravo njima i njihovim obiteljima dugujemo najviše i ovaj dan posvećujemo uspomeni na njih.
Uspješnim završetkom operacije «Oluja», Hrvatska je započela novo, mirnodopsko razdoblje. Spremno smo se suočili s izazovima budućnosti, potvrdili svoj status ravnopravnog člana međunarodne zajednice te sigurno krenuli dalje putem prema Europskoj uniji.
U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, hrvatskome narodu i svim hrvatskim građanima, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!»




Pisane vijesti