Predsjednik Vlade očekuje početak pregovora Hrvatske i EU

Hrvatski premijer dr.sc. Ivo Sanader izjavio je u srijedu u Salzburgu, nakon sastanka s premijerima država jugoistočne Europe, da očekuje "pozitivne ocjene provedbe akcijskog plana i početak pregovora Hrvatske i EU".

SALZBURG, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski premijer dr.sc. Ivo Sanader izjavio je u srijedu u Salzburgu, nakon sastanka s premijerima država jugoistočne Europe, da očekuje "pozitivne ocjene provedbe akcijskog plana i početak pregovora Hrvatske i EU".

"Tu imamo snažnu potporu Austrije i očekujemo neke odluke u rujnu", rekao je Sanader hrvatskim novinarima, a dvodnevni boravak u Salzburgu ocijenio je vrlo uspješnim glede promidžbe Hrvatske.

Austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel izjavio je novinarima da će Austrija nedvojbeno dati punu potporu početku pregovora Hrvatske i EU, dodajući kako se prvi pomaci mogu očekivati već u rujnu. Također je rekao da se akcijski plan hrvatske Vlade provodi kako se i očekivalo, da "ne bi smjelo biti prepreka početku pregovora" te da je sve više zemalja koje podupiru Hrvatsku.



Pisane vijesti