Nakon jamstva Vlade brodogradilište 3. maj krenulo u novi početak, a slično rješenje tražimo i za Uljanik

Slika /Vijesti/2019/09 rujan/26 rujna/VRH_2273.jpg

Snažan angažman Vlade omogućio je da brodogradilište 3. maj od jučer krene u novi početak i u konkretne radove, a nastavljaju se aktivnosti u pronalasku strateškoga partnera, poručio je premijer Plenković. Dodao je da se slično rješenje traži i za Uljanik. Najavio je i da će Vlada današnjoj sjednici donijeti odluku važnu za proces dokapitalizacije Croatia Airlinesa.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvarajući današnju, 180. sjednicu Vlade, osvrnuo se na aktualne teme u proteklome tjednu.

Izdvojio je početak radova na izgradnji nove bolnice na Sušaku u Rijeci, kazavši kako se radi poruci snažnog angažmana Vlade prema tom dijelu Hrvatske, kojom će se omogućiti da svi pacijenti koji gravitiraju Rijeci, a radi se o 300 tisuća ljudi, imaju kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Nakon prošlotjedne odluke Vlade o jamstvu za zaduženje brodogradilištu 3. maj, jučer je kompletiran cijeli proces i brodogradilište, zahvaljujući odlukama Vlade, kreće u novi početak i u konretne radove. Premijer je dodao da se nastavljaju aktivnosti u pronalasku strateškoga partnera.

„To je snažan angažman Vlade i drago mi je da su i uprava i zaposlenici zadovoljni. Naš je plan da na tragu ovakvoga rješenja tražimo rješenje i za Uljanik, vodeći računa o radnicima Uljanika u Puli i o Istarskoj županiji“, poručio je.

Od ostalih aktivnosti izdvojio okončanje radova na istočnoj zaobilaznici Vinkovaca. Riječ je o projektu vrijednom 120 milijuna kuna, koji je započet i realiziran u mandatu ove Vlade.

Prošloga je tjedna obilježen i Europski tjedan sporta, što je, rekao je premijer, bitno za zdravlje i angažman i mladih i onih zrelije dobi.

Financijska konsolidacija Croatia Airlinesa

Osvrnuo se potom i na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Zahvalivši resornim ministrima na predanom angažmanu poručio je da Vlada nastavlja s politikom jačanja sankcija za nasilje nad ženama i nasilje u obitelji u odgovarajućim zakonima.

U Velikoj Gorici otvoren je novi sortirni centar Hrvatske pošte, a riječ je o najvećoj investiciji u povijesti toga društva, od 350 milijuna kuna. Premijer Plenković naglasio je da se radi o sjajnom modernom centru koji ide u korak s četvrtom industrijskom revolucijom i pozicionira Hrvatsku poštu na kvalitetniji način.

Najavio je da će na današnjoj sjednici Vlada donijeti važne odluke o procesu dokapitalizacije Croatia Airlinesa.

„Šaljemo snažnu poruku našem nacionalnom avioprijevozniku važnom za hrvatski turizam. Očekujemo da se kompanija konsolidira i da financijski bude spremna za nove iskorake, vodeći računa o partnerstvima koja su joj nužna“, poručio je.



Pisane vijesti | Andrej Plenković