Nizozemska spremna pomoći Hrvatskoj u provedbi Bolonjskog procesa

Hrvatska ulaskom u Europsku uniju ne će nimalo zaostajati u provedbi Bolonjskog procesa, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska ulaskom u Europsku uniju ne će nimalo zaostajati u provedbi Bolonjskog procesa, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Konferenciji je nazočila i nizozemska ministrica obrazovanja, kulture i znanosti Marija van der Hoeven koja je danas u službenu posjetu Hrvatskoj na poziv hrvatske Vlade.

Naglasivši važnost Bolonjskog procesa, ministar Primorac je rekao kako će Hrvatska unatoč teškoćama ustrajati u njegovoj provedbi i jedino će tako hrvatsko visoko školstvo biti uz bok školstvu zemalja Europske unije.

Nizozemska ministrica Marija van der Hoeven je, istaknuvši da je Nizozemska spremna pomoći Hrvatskoj u provedbi Bolonjskog procesa, podsjetila kako njegova provedba u Nizozemskoj nije prošla bez teškoća te poručila hrvatskim stručnjacima da budu spremni na to.

Ministrica je najavila da će se nizozemski i hrvatski mladi znanstvenici uključiti u zajedničke projekte, podsjetivši kako već vrlo dobro surađuju zagrebačko i amsterdamsko sveučilište.



Pisane vijesti