Nova ulaganja Hrvatske elektroprivrede doprinos su hrvatskom energetskom sustavu i gospodarskom rastu

  • Slika /Vijesti/2019/12 prosinac/19 prosinca/0-02-05-f792f0ebc8006538980c319aaa2cc24bbb0cb345a43e4ddbf9f8c7b426938705_dd35200a.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Zagrebu sudjelovao na svečanom otvorenju glavnih radova na izgradnji novog kombi-kogeneracijskog bloka u Elektrani-toplani Zagreb.

Premijer je na otvorenju izrazio zadovoljstvo što prisustvuje još jednoj jednom velikom ulaganju u hrvatski energetski sustav pozdravivši aktivnosti Hrvatske elektroprivrede koje su, sukladno energetskoj strategiji Republike Hrvatske, usmjerene i na obnovljive izvore energije, na obnove naših hidroelektrana, izgradnje novih vjetroelektrana i solarnih elektrana.
 
Ovo kombi-kogeneracijsko postrojenje Elektrane i toplane Zagreb dat će novu energiju i uštedu i predstavlja značajan pothvat financiran iz sredstava Europske investicijske banke i Europske banke za obnovu i razvoj uz jamstva Europskog fonda za strateška ulaganja, tzv. Junckerov plan, čiji je smisao upravo ovakav tip investicija", rekao je Plenković.
 
Podsjetio da je riječ o  jednom od najvećih ulaganja u posljednjih deset godina u okviru HEP-a, koje će, s ostalim projektima, predstavljati značajan korak da ulaganja velikih društva u državnom vlasništvu pokušaju pridonijeti i našem gospodarskom rastu i ulaganjima.
 
"To pokazuje da je Hrvatska elektroprivreda snažna, da pridonosi i našem BDP-u", istaknuo je Plenković.
 
Poželjevši uspjeh u realizaciji projekta premijer je istaknuo da je riječ o novoj kvaliteti za grad Zagreb i čitav energetski sustav Republike Hrvatske.

Pisane vijesti