Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

U povodu 25. studenoga - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisat će u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ugovore o sufinanciranju skloništa i savjetovališta za žene žrtve nasilja s predstavnicima županija, gradova i organizacija civilnog društva koje vode skloništa za žrtve nasilja, u utorak, 25. studenoga 2008. godine, u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Trg hrvatskih velikana 6, s početkom u 10,00 sati.

Nakon potpisivanja ugovora potpredsjednica Kosor uručit će Nacionalnu strategiju zaštite od nasilja u obitelji za razdoblje od 2008. do 2010. godine na Brailleovom pismu predsjedniku Hrvatskog saveza slijepih Vojinu Periću.

U 11.00 sati održat će se okrugli stol na kojem će se raspravljati o Nacrtu prijedloga Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Tom prilikom potpredsjednica Kosor govorit će o dosad učinjenom na području zaštite od nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.



Najave