Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava organizira poseban program u subotu, 8. prosinca 2007. godine, u 10.00 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske tradicionalno svake godine obilježava 10. prosinac, Međunarodni dan ljudskih prava. Datum obilježava dan kada je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1948. godine usvojila Opću deklaraciju o ljudskim pravima koja je postala međunarodno priznati standard za zaštitu i promicanje ljudskih prava.

Obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava priključuju se i međunarodne organizacije i organizacije civilnog društva koje će sutra na Trgu predstaviti svoje programe i projekte. Navedene organizacije su Hrabri telefon, B.a.b.e. – grupa za ženska ljudska prava, Centar za žene žrtve rata-Rosa, UNHCR, Ženska soba, Savez osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, Centar za ljudska prava, Autonomna ženska kuća, Forum za slobodu odgoja, Dodir i Centar za mirovne studije.

Program:

10.00 Početak programa

10.15 Glazbeni dio, nastup Maje Vučić

10.30 Glazbeni dio, nastup dječjeg zbora „Kikići“

11.00 Luka Mađerić, predstojnik Ureda za ljudska prava Vlade RH, uručuje nagrade
učenicima osnovnih i srednjih škola za likovne i literarne radove


11.20 Predstavljanje udruga

11.30 Glazbeni dio, nastup Ivane Kindl



Najave