Obilježen 4. hrvatski dan borbe protiv raka maternice – Dan mimoza

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/obiljezen_4_hrvatski_dan_borbe_protiv_raka_maternice_dan_mimoza.jpg

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor pridružila se danas na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježavanju 4. hrvatskog Dana mimoza, javno zdravstvenoj kampanji prevencije raka maternice, koju u mnogim hrvatskim gradovima organizira Hrvatska liga protiv raka i Udruga za pomoć ženama u prevenciji i liječenju raka maternice "Zdravka".

Cilj kampanje je educirati i informirati građane da se putem odgovornog spolnog ponašanja, edukacije, cijepljenja i probira zaštite od spolno prenosivih infekcija, uključujući i HPV infekciji koja uzrokuje rak vrata maternice.

Predsjednica Vlade pozvala je djevojke i žene u zrelijoj dobi da se brinu o svome zdravlju, te podsjetila da je prošle godine donesen program ranog otkrivanja raka vrata maternice i najavila da će se u drugom dijelu godine pozivati žene na preglede, kako bi se ako postoji bilo kakva sumnja zaista pomoglo u najranijoj dobi s obzirom na eventualnu pojavu bolesti.

"Mislim da je to važno i da se žene trebaju odazvati tom pozivu i brinuti o svome zdravlju, jer moramo biti važni samima sebi da bi mogli koristiti svojoj obitelji i društvu u cjelini", rekla je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.



Pisane vijesti