Obilježena 33. obljetnica početka Domovinskog rata

Slika /Vijesti/2024/Ožujak/03 ožujka/Medved 2.3.jpg

U Pakracu je danas obilježena 33. obljetnica napada na policijsku postaju Pakrac i početka Domovinskog rata, a na svečanosti je, uz obitelji poginulih i nestalih, te sudionike akcije i brojne hrvatske branitelje, kao izaslanik predsjednika Vlade, bio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Program je započeo misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, nakon čega je uslijedio Mimohod pobjednika ulicama Pakraca do središnjeg trga, gdje su izaslanstva polaganjem vijenaca i svijeća kod spomen-obilježja odala počast poginulim hrvatskim braniteljima.
 
U organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika program je nastavljen u Hrvatskom domu Dr. Franjo Tuđman, gdje se okupljenima obratio ministar Medved.
 
"Bili smo spremni braniti svoje pod cijenu vlastitih života. To smo pokazali već ovdje u Pakracu, gdje su pobunjenici pokazali svoje osvajačke pretenzije, koje su nastavili provoditi nesmiljenom žestinom. Ali u svojoj okupatorskoj namjeri, unatoč svoj silini agresije, u konačnici ipak nisu uspjeli“, poručio je.
 
Naglasio je kako je važno ponavljati istinu o tim danima, zbog čega su se i danas okupili u Pakracu, kako bi izrazili zahvalnost braniteljima za sve što su činili u najtežim trenutcima, poručivši da se neće umoriti u traženju istine i pronalasku nestalih. Najavio je i osnivanje Braniteljskog centra u Pakracu, preciziravši da će do iduće obljetnice biti vidljivi njegovi obrisi.
 
Podsjetio je, također, na postignuća ostvarena nakon završetka rata, a posebno se osvrnuo na odnos Vlade prema hrvatskim braniteljima, koja je nizom konkretnih mjera pokazala svoju zahvalnost i poštovanje najzaslužnijima za slobodu.

Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti