Odana počast poginulim pripadnicima 110. brigade ZNG/HV-a

Slika /Vijesti/2024/Lipanj/29_lipnja/HN20240628601088.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je u Karlovcu, na obilježavanju 33. obljetnice osnutka 110. brigade Zbora narodne garde/Hrvatske vojske, polaganjem vijenaca odao počast poginulim pripadnicima te brigade.

Tom je prigodom podsjetio na 109 njezinih poginulih pripadnika, naglasivši važnost obilježavanja obljetnica, čime se čuva sjećanje.
 
"Iznimna mi je čast susresti se s njima, čuti ih, analizirati projekte koje osmisle, podupirati ih u aktivnostima i uvijek biti dostupan, prepoznati među nama najranjivije i pronalaziti mehanizme pomoći", rekao je Medved.
 
Udruzi pripadnika 110. brigade Zbora narodne garde/Hrvatske vojske (ZNG/HV) čestitao je obilježavanje godišnjice, te ih pozvao da čuvaju uspomenu na razdoblje kada je opstojnost samostalne i suverene Hrvatske bila upitna.
 
Ogroman je njihov doprinos za slobodu koju danas imamo, istaknuo je Medved, poručivši kako će uvijek biti s njima.
 
Obilježavanje 33. obljetnice osnutka 110. brigade ZNG/HV započelo je u četvrtak tribinom o skrbi središnje države, te jedinica lokalne samouprave o ratnim veteranima nakon njihova razvojačenja, a svoja skustva su podijelili i gosti iz Sjedinjenih Američkih Država.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti