Odluke Vlade preduvjet da se u sljedeća dva-tri dana zaokruži proces dokapitalizacije Petrokemije

Po završetku sjednice Rektorskoga zbora na Sveučilištu u Zagrebu, predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara, kazavši da s predstavnicima parlamentarnih stranaka koje su u većini održava redovite sastanke.

"Nikada do sada nisam čuo niti na jednom od tih sastanaka bilo kakav problem. Sve parlamentarne stranke koje su u većini daju podršku meni kao predsjedniku Vlade, programu Vlade i aktivnostima koje imamo. Nisam primijetio da ima bilo koje otvoreno pitanje", kazao je Plenković, dodavši da su svi partneri važni.

Predsjednik Vlade potvrdio je da će sudjelovati na promociji knjige Martine Dalić jer ga zanima, kako je rekao, viđenje bivše potpredsjednice Vlade jednog važnog procesa.

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je podsjetio da proces oko Petrokemije traje već nekoliko mjeseci te da je rad na dokapitalizaciji Petrokemije dio posla od početka rada njegove Vlade.

Pojasnio je da je to jedna od naslijeđenih tema hrvatske gospodarske tranzicije koje su došle na dnevni red mandata ove Vlade. "Današnje odluke su preduvjet da se u sljedeća dva-tri dana zaokruži proces dokapitalizacije i na temelju nove vlasničke strukture krene u novu fazu Petrokemije", kazao je i najavio da će večeras biti u Sisku.

"Drago mi je da šaljemo jednu ovakvu poruku u Sisačko-moslavačku županiju koja je možda doživjela najviše koraka u nazad u odnosu na ono što je nekad bila u pogledu industrijskoga razvoja za Hrvatsku”, istaknuo je Plenković. 

U tom kontekstu spomenuo je da Rafinerija u Sisku radi. "Tražimo cjelovito rješenje zajedno s onima koji su većinski partneri u ovom trenutku u INA-i na način da bude održivo",  poručio je predsjednik Vlade.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković