Odobren prijenos dionica Plive iz portfelja HZMO-a u Umirovljenički fond

Upravni odbor Umirovljeničkog fonda prihvatio je danas proceduru prijenosa dionica Plive iz portfelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) u imovinu Umirovljeničkog fonda, izjavio je novinarima nakon sastanaka predsjednik Odbora i potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

ZAGREB, 6. listopada 2006. (Hina) - Upravni odbor Umirovljeničkog fonda prihvatio je danas proceduru prijenosa dionica Plive iz portfelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) u imovinu Umirovljeničkog fonda, izjavio je novinarima nakon sastanaka predsjednik Odbora i potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Ugovor o prijenosu dionica potpisali su danas ravnatelj HZMO-a Mile Rukavina i predsjednik Društva za upravljanje imovinom Umirovljeničkog fonda HPB Invest Dominik Lice.

Nakon što je utvrđena zakonitost procedure nitko od nazočnih članova Umirovljeničkog fonda nije bio protiv prijenosa dionica, rekao je Polančec.

Također je ovlašten HPB Invest da dionice proda američkoj tvrtki Barr, ako ona ostane jedini ponuđač.

Mislim da je sva argumentacija za to da se dionice Plive u ovom trenutku prodaju, jer je to najpametnije s obzirom na cijenu i transparentnost provedbe postupka javne ponude, ocijenio je Polančec.

Na novinarski upit što ako se zadnjega dana ponude dionica Actavis javi s boljom ponudom od Barra, Polančec je rekao da bi u tom slučaju svi ponovno sjeli i raspravili o novim okolnostima.

Član Upravnog odbora i saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja izjavio je Hini da predstavnici umirovljenika "ostaju čvrsto na pozicijama da su Plivine dionice imovina HZMO-a koju treba sačuvati".

Odobrili smo prodaju dionica jer je cijena povoljna, i teško da može biti veća, ali ostajemo jedinstveni da tu imovinu treba sačuvati i za buduće umirovljenike, kazao je Hrelja.

Predstavnici umirovljenika zbog toga su od Polančeca zatražili da im uskoro ugovori sastanak s premijerom Ivom Sanaderom, koji je najavio da će novac od prodaje Plivinih dionica biti iskorišten za povrat dijela duga umirovljenicima.



Pisane vijesti