Održana 69. sjednica GSV-a

Danas je u Banskim dvorima održana redovita 69. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća. Na sjednici su izabrani novi predsjednik i potpredsjednici GSV-a.

Danas je u Banskim dvorima održana redovita 69. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća. Na sjednici su izabrani novi predsjednik i potpredsjednici GSV-a. Za predsjednika GSV-a izabran je Ivica Mudrinić, kao predstavnik poslodavaca, a potpredsjednicom GSV-a imenovana je Jadranka Kosor, kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske, dok će se imenovanje Vilima Ribiča za potpredsjednika GSV-a, kao predstavnika sindikata potvrditi na sljedećoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Na sjednici je prihvaćeno i izvješće o reformi u pravosuđu u 2005. godini te je dogovorena međusobna suradnja prilikom pripreme i provedbe pojedinih dijelova reforme.

Također, u cilju kvalitetnijeg i cjelovitijeg reguliranja svih pitanja vezanih za odvjetničke tarife, Gospodarsko-socijalno vijeće predložilo je Ministarstvu pravosuđa da pristupi žurnim aktivnostima na izradi novog Zakona o odvjetništvu, te da u navedene aktivnosti uključi i predstavnike socijalnih partnera u okviru zajedničke radne skupine koja će se formirati u najkraćem roku.



Pisane vijesti