Održana prezentacija projekata niskopodnih elektromotornih prigradskih vlakova

ZAGREB, 20. srpnja 2007. (Hina) - U Vladi je danas održan sastanak na kojem su predstavnici Končara i Gredelja prezentirali projekte niskopodnih elektromotornih prigradskih vlakova potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, ministrima prometa i gospodarstva Božidaru Kalmeti i Branku Vukeliću, te zagrebačkom dogradonačelniku Ivi Jelušiću i članu Uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) Marijanu Klariću .

U priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću stoji kako je nakon održanih prezentacija zaključeno da Vlada, Grad Zagreb i Hrvatske željeznice inzistiraju na razvijanju samo jednog koncepta niskopodnih elektromotornih prigradskih vlakova i da nositelji takvog projekta, na ravnopravnoj osnovi, budu Končar i Gredelj.

Odlučeno je da se odmah pristupi formiranju zajedničkog projektnog tima Končara i Gredelja koji će do kraja kolovoza ove godine pred članove Vlade, Grada Zagreba i HŽ-a izaći sa zajedničkim projektom za izradu niskopodnih elektromotornih prigradskih vlakova za potrebe Hrvatskih željeznica i Grada Zagreba, navodi se u priopćenju Vlade.



Pisane vijesti