Održana sjednica Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima na kojoj je prihvaćen Nacionalni program za suzbijanje trgovanja djecom od 2005. do 2007. godine.

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima na kojoj je prihvaćen Nacionalni program za suzbijanje trgovanja djecom od 2005. do 2007. godine.

Taj je program obuhvatio i sve standarde međunarodnih dokumenata ratificiranih od strane Republike Hrvatske - Konvencije UN-a o pravima djeteta i Fakultativnog protokola o suzbijanju trgovanja djecom, stoji u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Članovi odbora izviješteni su i o ovogodišnjim aktivnostima u pogledu suzbijanja trgovanja ljudima. Tako je od početka godine otkriveno pet osoba žrtava trgovanja ljudima, od čega su dvoje bili hrvatski državljani. Žrtve trgovanja ljudima bile su četiri žene i jedan muškarac, a dvije su osobe bile maloljetne. Svim žrtvama trgovanja ljudima dana je pomoć sukladna Nacionalnom programu za suzbijanje trgovanja ljudima, ističe se u priopćenju.

Članovi odbora upoznati su i s održavanjem te sudjelovanjem na Međunarodnoj konferencije "Zaustavimo trgovanje ljudima", koja će se održati od 18. do 20. listopada ove godine u Cavtatu, a koja će između ostaloga imati za cilj pregled trenutnog statusa Republike Hrvatske u međunarodnoj zajednici u području suzbijanja trgovanja ljudima kao i razmjenu iskustava sa zemljama u regiji.



Pisane vijesti