Održana sjednica Povjerenstva Vlade RH za odnose s HBK

Sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom i Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom, pod predsjedanjem predsjednice Vlade Republike Hrvatske i predsjednice Povjerenstva Jadranke Kosor i predsjednika Biskupske komisije kardinala Josipa Bozanićzagrebačkog nadbiskupa i metropolita i potpredsjednika HBodržana je danas u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Nakon uvodnih pozdrava, predsjednica Vlade izvijestila je o završetku pregovora za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju te o aktivnostima koje prethode pristupanju u punopravno članstvo. Razgovaralo se i o pitanjima vezanim za provedbu Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske i provedbenih akata. Na sjednici je utvrđen i prioritet tema od zajedničkog interesa.

Sjednici su nazočili članovi Povjerenstva Vlade: potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban.

Nazočili su i članovi Biskupske Komisije: mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, mons. Ante Ivas, biskup šibenski, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački. Član Komisije mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, zbog ranije preuzetih obveza nije mogao sudjelovati na sjednici. Umjesto odsutnog člana, a zbog važnosti ove prve sjednice, sudjelovao je i predsjednik HBK mons. Marin Srakić, nadbiskup đakovačko-osječki. Na sjednici je sudjelovao i tajnik Biskupske komisije mons. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK.



Pisane vijesti