Održana sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH.

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH.
Članovi Povjerenstva izviješteni su o provedbi mjera Nacionalne strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom od 2003. do 2006. godine tijekom 2005. i 2006. godine. Kao najvažnije novine potpredsjednica Kosor istaknula je donošenje Pravilnika o upotrebi ortopedskih i drugih pomagala i Pravilnika o pristupačnosti osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, pokretanje pilot projekta osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, pilot projekta psihosocijalne podrške djeci koja skrbe o roditeljima s invaliditetom i pilot projekta praćenja djece u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, unošenje višeg stupnja integracije djece s invaliditetom u sklopu Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda te unaprjeđenje profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Na sjednici je imenovana Radna skupina za donošenje nove Nacionalne strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine. Članovi Povjerenstva izviješteni su o provedbi pilot projekta uvođenja osobnog asistenta za osobe s invaliditetom s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, te donošenju Akcijskog plana Vijeća europe za promicanje prava i potpunog sudjelovanja u društvu osoba s invaliditetom kroz poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u Europi od 2006. do 2015. godine.




Pisane vijesti