Održana sjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH.

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH.
Na sjednici je usvojeno Izvješće o provedbi mjera iz Nacionalnog programa djelovanja za mlade za 2005. godinu. Članovi Savjeta upoznati su s tijekom usvajanja prijedloga Zakona o vijećima mladih koji je dostavljen nadležnim tijelima na očitovanje radi upućivanja u proceduru usvajanja i upućivanja u Hrvatski sabor na II. čitanje. Članovi Savjeta za mlade upoznati su s poduzetim i planiranim aktivnostima kampanje „Svi različiti-svi jednaki“u 2006. godini. Kampanja je u Republici Hrvatskoj započela službenim predstavljanjem na II. Nacionalnoj konferenciji za mlade održanoj na Bjelolasici 3. i 4. srpnja 2006. godine, koju je organiziralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ministarstvo je, osim toga, u ovoj godini za projekte koji se provode u sklopu kampanje„Svi različiti-svi jednaki“, putem natječaja za projekte nevladinih organizacija usmjerene djeci i mladima, kao i mladim osobama s invaliditetom, dalo mogućnost prijave onima koji promiču multikulturalnost, toleranciju, različitost i sudjelovanje mladih u društvu. Ministarstvo je uputilo i dopise svim županijama i gradovima kojim ih se izvještava o kampanji i potiče na izradu lokalnih programa, uz upute za njihovu izradu i za redovito izvješćivanje o poduzetim aktivnostima, te ih pozvalo da obilježe Međunarodni dan tolerancije. Tom prigodom će se distribuirati majice i bedževi s logom kampanje, a u tijeku je i postupak izrade web-stranice i TV spota na temu kampanje.
Na sjednici su razmatrana i polugodišnja Izvješća o provedbi mjera iz Operativnog plana Nacionalnog programa djelovanja za mlade Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi .




Pisane vijesti