Održana sjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske.

Potpredsjednica Kosor upoznala je članove Savjeta za mlade s programom rada III. Nacionalne konferencija za mlade, koja će se, u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti održati na Bjelolasici 6. i 7. srpnja ove godine, pod nazivom „Mladi i društveni razvoj“. Na Konferenciji će se raspravljati o temama analize provedbe mjera Nacionalnog programa djelovanja za mlade prema Upitniku za samovrednovanje provođenja Operativnog plana Nacionalnog programa djelovanja za mlade, slobodnom vremenu i kulturi mladih u Republici Hrvatskoj, izradi novog Nacionalnog programa djelovanja za mlade, korištenju sredstava nacionalnih i europskih fondova u financiranju programa i projekata za mlade, lokalnim programima djelovanja za mlade, upravljanju makroregionalnim centrima za mlade, informiranju mladih o kampanji „Svi različiti/svi jednaki“, Vladinom programu resocijalizacije bivših ovisnika, a bit će predstavljen i model obveznog srednjoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Na sjednici je dogovoreno da Radna skupina do održavanja Nacionalne konferencije za mlade izradi glavne elemente novog Nacionalnog programa za mlade, koji će biti predstavljeni te će se o njima raspravljati na Konferenciji. Tijekom III. Nacionalne konferencije za mlade održat će se i niz radionica u koje će se uključiti udruge i klubovi mladih, a predstavnici Mreže mladih Hrvatske izradit će evaluacijski upitnik za sudionike Konferencije

Potpredsjednica Kosor također je izvijestila članove Savjeta za mlade kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, kao korodinacijsko tijelo u provedbi Kampanje «Svi jednaki/svi različti» u Republici Hrvatskoj, pokrenulo internet stranicu na kojoj se mogu naći svi podaci o Kampanji (www.svirazliciti-svijednaki.hr).



Pisane vijesti