Održana svečana sjednica GSV-a u povodu Dana socijalnog partnerstva

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/odrzana_svecana_sjednica_gsv_a_u_povodu_dana_socijalnog_partnerstva.jpg

ZAGREB, 21. siječnja 2008. (Hina) - U Vukovaru će 19. veljače na radnom skupu socijalni partneri u GSV-u razgovarati o najnižoj plaći, gospodarskoj konkurentnosti, proračunu i drugim pitanjima, najavljeno je nakon današnje svečane sjednice tog tijela, sazvane u povodu Dana socijalnog partnerstva, 21. siječnja.

Na sastanku, na kojem će sudjelovati i premijer Ivo Sanader, bit će govora o svim otvorenim pitanjima s područja socijalnog partnerstva, obećala je potpredsjednica Vlade i predsjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Jadranka Kosor.

Najavila je kako će se u idućem razdoblju, u kojem bi trebao biti donesen program rada GSV-a i proračun, nastojati da za raspravu o svim pitanjima bude dostatno vremena. U sklopu razgovora o programu rada za ovu godinu, kako je najavljeno, bit će otvoreno i pitanje trebaju li svi zakoni važni za usklađivanje s EU-om proći i GSV. Budu li socijalni partneri to smatrali nužnim, Vlada će se s time složiti, rekla je Kosor.

Dopredsjednik GSV-a Ivica Mudrinić upozorio je u ime poslodavaca kako nije dobro previše idealizirati stanje u EU. Pripreme za ulazak u EU znače povećanje gospodarske konkurentnosti, ustvrdio je, dodavši kako se jedino gospodarskim rastom i stvaranjem novih vrijednosti može povećati životni standard i plaće.

Nije nam cilj ulazak u EU, već nam je EU sredstvo da bismo došli do cilja - većeg gospodarskog rasta, konkurentnosti u svijetu, viših plaća i životnog standarda, rekao je dopredsjednik GSV-a iz redova sindikata Stjepan Kolarić.

Dan socijalnog partnerstva obilježava se u sjećanje na 21. siječnja 1994., kad je potpisan sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća.



Pisane vijesti