Održana svečana sjednica Vijeća za djecu u povodu Međunarodnog dana djeteta

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade, ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednice Vijeća za djecu Vlade RH Jadranke Kosor, u povodu Međunarodnog dana djeteta i 18. obljetnice potpisivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta, u prostorijama Osnovne škole «Matija Gubec» u Zagrebu danas je održana svečana sjednica Vijeća za djecu Vlade RH.

Potpredsjednica Kosor predstavila je na sjednici Izvješće o provedbi Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. godine za 2006. godinu, koje je prihvaćeno te će biti dostavljeno u Vladinu proceduru. Potpredsjednica Kosor predstavila je i Izvješće o provedbi projekta Autobus «Čudesna šuma» tijekom 2007. godine, rekavši pritom kako se tijekom 2007. godine projekt provodio na području 9 županija, do sada je njime obuhvaćeno oko 9.500 djece, te 596 odgajatelja, učitelja i roditelja, a do kraja godine će se provoditi na području još tri županije. Istaknula je kako su osim edukativnih i zabavnih aktivnosti za djecu na navedenim područjima, aktivnosti autobusa bile dostupne i uz održavanje Zdravstveno-savjetodavnog simpozija 100% HRVI 1. skupine u Varaždinskim toplicama u rujnu ove godine. Na sjednici su predstavljeni i novi brojevi časopisa «Dijete i društvo» koje izdaje Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Kosor uručila je na sjednici nagrade Vijeća za djecu u području promicanja prava djeteta, i to nagradu za životno djelo Blanki Šegović El Khalifa, a godišnje nagradu prof. dr. sc. Aidi Salihagić Kadić i Jasenki Pregrad.



Pisane vijesti