Održavanje odbojkaškog turnira u Zadru velika promocija Hrvatske

  • Slika /Vijesti/2021/kolovoz/19 kolovoz/IMG_0570.jpg

Posjet Zadarskoj županiji premijer i ministri završili su u Sportskom centru Višnjik, gdje je utakmicom Hrvatske i Švicarske započelo Europsko prvenstvo u odbojci za žene EuroVolley 2021.

Premijer Plenković čestitao je hrvatskim odbojkašicama na sjajnoj igri i pobjedi protiv Švicarske.

Neposredno uoči početka EuroVolley 2021 i utakmice Hrvatska – Švicarska, predsjednik Vlade Andrej Plenković u ŠC Višnjik u Zadru susreo se s hrvatskom ženskom odbojkaškom reprezentacijom i vodstvom Hrvatskog odbojkaškog saveza. Predsjednika Vlade dočekali su predsjednik Europske odbojkaške federacije Aleksandar Boričić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković i direktorica HOS-a Valentina Bifflin.

“Našoj najboljoj igračici i kapetanici Samanti Fabris, kao i cijeloj hrvatskoj odbojkaškoj reprezentaciji poželio sam puno uspjeha. Sjajno je da se jedan od četiri odbojaška turnira organizira upravo u Hrvatskoj, u Zadru na Višnjiku. Tijekom priprema za ovaj veliki sportski događaj bili smo u kontaktu s predsjednikom Hrvatskog odbojkaškog saveza, g. Antom Bakovićem te predsjednicima saveza na europskoj i svjetskoj razini. Odbojka je prekrasan sport i drago mi je da smo danas ovdje da pokažemo poštovanje i prema jednom od naših najvažnijih kolektivnih sportova, ali isto tako i prema ženskom sportu. Želim puno uspjeha našoj nacionalnoj vrsti te se veselimo gledanju kvalitetne odbojke'', istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

U pratnji predsjednika Vlade Plenkovića bili su i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar rada i mirovinskog fonda Josip Aladrović te ministar obrane Mario Banožić. U ime hrvatske odbojkaške reprezentacije predsjedniku Vlade Republike Hrvatske zahvalila se kapetanica Samanta Fabris. Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković Predsjedniku Vlade darovao je potpisani dres, a direktorica HOS-a Valentina Bifflin uručila je potpisanu službenu loptu.



Pisane vijesti