Okrugli stol o braniteljskim zadrugama

Na okruglom stolu "Zadruge hrvatskih branitelja - nova poduzetnička snaga", na kojem su se danas u Zagrebu okupili predstavnici 50-ak braniteljskih zadruga i više ministarstava, ocijenjeno je da je i dalje potrebno poticati braniteljsko zadrugarstvo.

ZAGREB, 21. ožujka 2006. (Hina) - Na okruglom stolu "Zadruge hrvatskih branitelja - nova poduzetnička snaga", na kojem su se danas u Zagrebu okupili predstavnici 50-ak braniteljskih zadruga i više ministarstava, ocijenjeno je da je i dalje potrebno poticati braniteljsko zadrugarstvo.

Otvorivši skup, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor ustvrdila je da je poticanje osnivanja braniteljskih zadruga jedna od najuspješnijih mjera za zapošljavanje hrvatskih branitelja.

Podsjetila je da je to jedna od glavnih zadaća Ministarstva, za što je u proračunu za ovu godinu izdvojeno 35 milijuna kuna. Istaknula je da je preklani državnu potporu od 150 tisuća kuna dobilo 10 zadruga, lani 18, a ove će godine potporu dobiti najmanje 33 zadruge. Dodala je da će Ministarstvo i dalje podupirati razvoj zadrugarstva, naročito dobre poduzetničke ideje.

Upozorila je da mnogi te zadruge ne podupiru kako bi trebali, ponovivši da skrb za branitelje nije posao samo njezina Ministarstva, nego još više države i društva u cjelini.

Na današnjem skupu predstavljen je braniteljski zadrugarski rad, a predstavnici više ministarstava i državnih tijela predočili su svoje programe pomoći i suradnje s braniteljskim zadrugama.



Pisane vijesti