Okrugli stol u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava

U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u suradnji s Vijećem Europe organizira okrugli stol „Dan ljudskih prava: Oslobodimo se predrasuda – upoznajmo Rome“, u ponedjeljak, 10. prosinca 2012. godine s početkom u 11.00 sati u prostorijama Knjižnice Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu.

Na okruglom stolu bit će predstavljena kampanja Vijeća Europe „Dosta!“ kojoj je cilj borba protiv diskriminacije pripadnika romske nacionalne manjine u cijeloj Europi. Republika Hrvatska je pristupila kampanji„Dosta!“ 29. srpnja 2008. godine. Ured je, u suradnji s udrugom FADE IN, još 2009. godine izradio promidžbeni spot koji će se ovom prilikom ponovno prikazivati u okviru Filmskog festivala o ljudskim pravima.

Također, na okruglom stolu bit će predstavljena i izložba Barvale, crnogorskog umjetnika Duška Miljanića. Izložba promiče uključivanje jedne od najranjivijih skupina u društvu portretirajući osobe romskog podrijetla koje su ostvarile osobni i profesionalni uspjeh. Izložba je realizirana u suradnji s Vijećem Europe, Knjižnicom i čitaonicom Bogdana Ogrizovića i Festivalom filmova o ljudskim pravima.



Najave