Otvoren Press centar za Bushov posjet Hrvatskoj

ZAGREB, 3. travnja 2008. (Hina) - Podizanjem akreditacija u četvrtak je počeo s radom Press centar iz kojeg će većina domaćih i stranih novinara od petka pratiti dvodnevni posjet američkog predsjednika Georga Busha Hrvatskoj.

Za praćenje posjeta najmoćnijeg svjetskog političara prema trenutačno dostupnim informacijama akreditiralo se više od 600 novinara, fotoreportera, snimatelja i drugih medijskih djelatnika iz Hrvatske i inozemstva prije svega zemalja regije ali i Njemačke, Japana i drugih udaljenijih zemalja te zasad nepoznati broj američkih novinara koji u Zagreb stižu s predsjednikom Bushom.

Press centar je organiziran u zgradi Ministarstva pomorstva, prometa i veza Hrvatske i predviđeno je da u svakom trenutku u njemu može sjediti 250 novinara kojima su na raspolaganju pristup internetu, korištenje telefaksa i telefona, simultano prevođenje iz šest prevoditeljskih kabina, audio i video linkovi te streaming za praćenje događaja na pet velikih televizijskih ekrana.

Press centar je u četvrtak otvoren u 17 sati i sva tri dana bit će otvoren do 22 sata.

Američki predsjednik u Hrvatsku dolazi sa suprugom Laurom i brojnim izaslanstvom sa summita NATO-a koji se održava u Bukureštu i na kojem je Hrvatska u četvrtak dobila pozivnicu za punopravno članstvo zajedno s Albanijom. To je treći posjet jednog američkog predsjednika Hrvatskoj nakon Richarda Nixona 1970. i Billa Clintona 1996.



Pisane vijesti