Otvorena Kuća slave splitskog športa

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/otvorena_kuca_slave_splitskog_sporta.jpg

SPLIT, 22. studenog 2007. (Hina) - U Splitu je danas, u sklopu Športskog centra Gripe, u nazočnosti premijera Sanadera i članova Vlade, te velikoga broja hrvatskih športaša i društvenih uglednika otvorena Kuća slave splitskog športa.

Premijer Sanader, koji je trebao otvoriti Kuću slave, prepustio je to svjetskoj prvakinji u skoku u vis Blanki Vlašić, a obraćajući se velikom broju okupljenih premijer je kazao kako je to jedan od najvećih dana športskog Splita.

"Zahvalnost je jedna od najvećih ljudskih vrijednosti, a športaši su nam podarili trenutke veselja, uživanja i slavlja, i zato im moramo biti zahvalni", kazao je Sanader, čestitajući svima koji su sudjelovali u tom velikom projektu, a posebno njegovom inicijatoru, poznatom hrvatskom športskom novinaru Zdravku Reiću.

Premijer Sanader je izrazio veliku sreću sinoćnjom pobjedom hrvatske reprezentacije, rekavši da se već čuo s Nikom Kovačom, te da nema novca s kojim se ta pobjeda može platiti. Ne očekujem nikakvu zahvalnost Rusije, Hrvatska je prva i to nas čini ponosnim, kazao je premijer.

Na svečanosti u dvorani Gripa gradonačelnik Splita Ivan Kuret, kazao je kako su prvi u Kuću slave splitskog športa ušli 15 legendarnih športaša, koji su svaki u svoje vrijeme donijeli slavu Splitu i Hrvatskoj. Kuret je tim športašima ili članovima njihove obitelji uručio tzv. počasnice, a dobili su ih Đurđica Bjedov, Ratomir Tvrdić, pok. Luka Kaliterna, pok. Bernard Vukas, Petar Skansi, pok. Frano Matošić, Vladimir Beara, Deni Lučić, Miro Mihovilović, pok. Fabijan Kaliterna, pok. Branko Radović, te "Gusarov" četverac Duje Bonačić, pok. Petar Šegvić, Mate Trojanović i pok. Velimir Valente.

Gradonačelnik Kuret je kazao kako je otvaranje te Kuće slave ostvarenje sna generacija Splićana. Grad Split uistinu opravdano nosi atribut športskoga grada, jer iz njega su ponikli deseci nositelja svjetskih medalja i priznanja, a to je grad s najviše osvojenih olimpijskih medalja na svijetu, kazao je Kuret, najavivši da je otvaranje Kuće slave preteća otvaraju muzeja športa u Splitu, kojemu je premijer Sanader danas darovao nogometnu loptu s potpisima svih nogometnih reprezentativaca koji su sinoć pobijedili Engleze.



Pisane vijesti