Otvoreno veleučilište "Nikola Tesla"

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je danas u prigodi otvorenja Veleučilišta koje nosi ime znanstvenika Nikole Tesle kako "moramo napraviti iskorak da svakom djetetu u Hrvatskoj omogućimo da upiše fakultet".

GOSPIĆ, , 10. srpnja 2006. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je danas u prigodi otvorenja Veleučilišta koje nosi ime znanstvenika Nikole Tesle kako "moramo napraviti iskorak da svakom djetetu u Hrvatskoj omogućimo da upiše fakultet".

"Hrvatska je odabrala put znanja i danas je među prvim državama u Europi koja je u cijelosti uvela Bolonjski proces", izjavio je Primorac u Gospiću.

Gospićko Veleučilište u idućoj će akademskoj godini imati tri odjela: Ekonomiku poduzetništva, Upravno pravo i Cestovni promet, a do sljedeće godine grad Gospić i Ličko-senjska županija najavili su završetak izgradnje studentskoga doma.

Veleučilište su u povodu proslave 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle otvorili potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, a nazočili su i brojni uzvanici iz Zagreba, Rijeke, Splita, te Amerike, Japana i više europskih zemalja.



Pisane vijesti