Ove sezone putovat će se preko Pelješkog mosta

  • Slika /Vijesti/2022/01 siječanj/10 siječnja/VRH_3073.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je radove na gradilištu Pelješkog mosta. 

"Radovi na Pelješkom mostu bit će okončani do kraja siječnja, a dobro napreduju i pristupne ceste pa će se preko mosta moći voziti tijekom ovogodišnje turističke sezone", izjavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon obilaska radova na Pelješkom mostu
 
"Do kraja siječnja uslijedit će tzv. puno radno opterećenje mosta i nakon toga slijede tehnički pregledi što znači da se do konca siječnja 2022. godine dovršava izgradnja Pelješkoga mosta", rekao je Plenković.
 
''Dobro napreduje druga i treća faza - izgradnje cesta na kojima rade austrijski Strabag i grčki Avax, kao i četvrta faza, kod Stona. Sama finalizacija četvrte faze uslijedila bi početkom jeseni. Preko Pelješkog mosta će se prometovati ove sezone'', dodao je, naglasivši da Pelješki most ne znači samo povezivanje hrvatskog kopna, nego je njime omogućen brži promet prema jugu.
 
"Time cijela Hrvatska postaje jedna propulzivna autodestinacija što je izrazito važno u ovoj 2022. godini", kazao je Plenković, čestitavši svima na obavljenom poslu.
 

Pisane vijesti