Papa Ivan Pavao II primio predsjednika Vlade Sanadera

Papa Ivan Pavao II. primio je u utorak u privatnoj biblioteci u Vatikanu hrvatskog premijera Ivu Sanadera na čelu hrvatskog izaslanstva.

RIM, 22. veljače 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. primio je u utorak u privatnoj biblioteci u Vatikanu hrvatskog premijera Ivu Sanadera na čelu hrvatskog izaslanstva.

Hrvatsko izaslanstvo je prvo koje je Papa primio nakon izlaska iz bolnice gdje se od 1. do 10. veljače nalazio zbog respiratorne krize.

Papa se zadržao u 10-minutnom razgovoru u četiri oka sa Sanaderom, a zatim je hrvatski premijer predstavio Ivanu Pavlu II. članove izaslanstva.

Zdravstveno stanje 84-godišnjeg Pape činilo se dosta dobrim premda se vidjelo da je tek nedavno bio teže bolestan. Sanader je zahvalio Ivanu Pavlu II. što je hrvatsko izaslanstvo bilo prvo međunarodno izaslanstvo koje je primio nakon izlaska iz bolnice.

Da se Ivan Pavao II. ne osjeća još najbolje, dokaz je da u srijedu neće održati opću audijenciju već će samo pozdraviti vjernike sa svoga prozora na Trgu sv. Petra.

Poslije razgovora s Papom Sanader je razgovarao s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Angelom Sodanom o bilateralnim odnosima i stanju u regiji.

Sanader je hrvatskim novinarima izjavio da je Sodano dao punu podršku hrvatskom ulasku u Europsku uniju i početku pregovora s EU-om 17. ožujka.

"Dakako, Vatikan oduvijek podupire ulazak Hrvatske u EU što je dokazao i činjenicom da je prije ostalih europskih zemalja priznao neovisnost Hrvatske i sada pomno prati hrvatske pregovore s Bruxellesom", rekao je Sanader.

Premda je Sanader danas poslijepodne trebao otvoriti izložbu u vatikanskim muzejima, otputovao je nakon razgovora u Vatikanu u Bruxelles gdje bi se trebao sastati s luksemburškim premijerom Jeanom Claudeom Junckerom.



Pisane vijesti