Plenković: Dali smo konkretnu podršku razvojnim projektima Varaždina i Varaždinske županije

  • Slika /Vijesti/2019/02 Veljača/20 veljače/Instagram 3.JPG

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u Varaždinu, gdje posjetio tvornice Varteks i Vindija. Sudjelovao je i na potpisivanju Ugovora za “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždinske toplice" Ugovora o darovanju zgrade i zemljišta za potrebe proširenja Tehnološkog parka.

Predsjednik Vlade obišao je proizvodni pogon tvornice Vindija, koja ove godine obilježava 60 godina rada. S predsjednikom Uprave Dragutinom Drkom razgovarao je o daljnjim ulaganjima u istraživanje i razvoj te jačanju proizvodnje.
 
Obišao je i tvornicu Varteks u Varaždinu te se sastao s predsjednikom Uprave Nenadom Bakićem. Razgovarali su o daljnjim aktivnostima kako bi Varteks ponovno bio stožerna hrvatska kompanija tekstilne industrije s bogatom tradicijom.
 
Potom se susreo s vojnicima u Vojarni "7. gardijske brigade Puma" i u pratnji generala zbora, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Mirka Šundova, obišao objekte u vojarni.
 
Također je, u spomen kapelici u okviru vojarne položio vijenac i zapalio svijeću u znak sjećanja na poginule i umrle pripadnike 7. gardijske brigade, kojima smo trajno zahvalni radi žrtve koju su podnijeli za slobodu Hrvatske
 
Nakon sastanka s gradonačelnikom Čehokom, predsjednikom Gradskog vijeća i saborskim zastupnicima, Plenković je prisustvovao potpisivanju Ugovora "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždinske toplice", vrijednog 62 milijuna kuna te potpisivanju Ugovora o darovanju zgrade i zemljišta za potrebe proširenja Tehnološkog parka. 
 
U izjavi medijima, predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da cilj današnjeg posjeta bio pružiti konkretnu potporu projektima važnim za grad i Varaždinsku županiju, kao i nazočiti potpisivanju ugovora, koji se odnosi na odvodnju i pročistač u Varaždinskim toplicama. "Riječ je o vrlo konkretnom projektu koji diže kvalitetu života ljudi u tom prekrasnom gradu na sjeveru Hrvatske", dodao je.
 
Također, rekao je, danas je potpisan i Ugovor između Ministarstva državne imovine i Grada Varaždina o donaciji zgrade i zemljišta za potrebe proširenja Tehnološkog parka, kako bi, grad Varaždin i dalje bio sveučilišno središte, a u budućnosti i središte ICT industrije u Hrvatskoj. 
 
Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo posjetom Vindiji povodom njezine šezdesete godišnjice, rekavši da je u tvornici zaposleno preko četiri tisuće ljudi. Kazao da je s generalnim direktorom Grupe Vindija Dragutinom Drkom razgovarao o planovima za nove investicije, što je pozdravio i ocijenio ohrabrujućim.
 
Što se tiče Varteksa, premijer je rekao da je riječ o tvornici koja je s tisuću zaposlenih perjanica hrvatske tekstilne industrije.
 
"Nakon nezavidnog položaja, danas smo čuli izvješće gospodina Nenada Bakića o svemu onome što se poduzima kako bi jedinim agilnim pristupom ponovno našli svoju nišu na domaćem tržištu, ali i na izvozno orijentiranim programima visoke kvalitete", ustvrdio je.
 
Niska stopa nezaposlenosti i visoka stopa zaposlenosti, istaknuo je premijer, ukazuje koliko su ovdje ljudi radišni i koliko se trude poboljšati gospodarski rast i kvalitetu života na sjeveru Hrvatske.
 
Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo viđenim u Vojarni "7. gardijske brigade Puma" te uvjetima rada i života pripadnika Hrvatske vojske, naglasivši kako će Vlada nastaviti s kontinuiranim i sustavnim ulaganjem u obranu.
 
U pratnji predsjednika Vlade u Varaždinu bili su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević, te ministar državne imovine Goran Marić.
 

Pisane vijesti