Plenković: Koalicija čvrsto podržava sve aktivnosti Vlade

Slika /Vijesti/2021/siječanj/08 siječnja/HN20210108868734.JPG

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak kako parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivnosti koje je poduzela Vlada u razdoblju nakon potresa te su izrazili spremnost za stvaranjem odgovarajućeg zakonskog okvira koji će omogućiti obnovu pogođenih područja.

"Parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivnosti koje su poduzete u razdoblju nakon potresa, pohvale koje su išle i radu policije, civilne zaštite, vojske, vatrogasaca, HGSS, Crvenog križa, aktivnostima na lokalnoj razini, potpori koja je stigla iz zdravstvenog sustava, svih onih koji su dali doprinos, i zahvala svim građanima koji su se angažirali proteklih dana da neposrednu pomognu unesrećenima", rekao je premijer Plenković nakon završetka koalicijskog sastanka.
 
Dodao je kako je parlamentarna većina spremna modificirati i stvoriti odgovarajući zakonski okvir koji će omogućiti obnovu te kvalitetnu koordinaciju svih službi na terenu.
 
"Osobito nakon prilagodbe strukture stožera civilne zaštite na ovaj svojevrsni pod-stožer kojeg vodi Tomo Medved na terenu sa svim službama koje su angažirane", objasnio je premijer.
 
Sastanak parlamentarne većine održao se putem video-veze te je trajao puna dva i pol sata, što premijer objašnjava da je razlog tome bio što su svi relevantni ministri izvijestili koaliciju o svemu onome što se radi i koje su aktivnosti.
 
"Postoji jedna snažna želja da se ova situacija, koja je prije svega potresla mnoge naše sugrađane na području ove županije, ali i dvije druge Karlovačke i Zagrebačke, iskoristi za razvoj i rješavanje svih problema u koji u toj županiji postoje", kazao je Plenković.
Dodao je kako očekuje da će koalicija nastaviti raspravljati na ovu temu i idućeg tjedna te nakon toga za vrijeme nove sjednice Hrvatskog sabora.


Pisane vijesti | Andrej Plenković