Plenković: Povezivanje Križevaca i Koprivnice korisno za sve županije u ovom dijelu Hrvatske

  • Slika /Vijesti/2019/08 kolovoz/22 kolovoza/ECliY94XkAAd4dY.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Koprivničko-križevačku županiju. Sastao se s predstavnicima Uprave Podravke, sa županom Križevačko-koprivničke županije Darkom Korenom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem te saborskim zastupnicima s područja županije. Obišao je i Renesansni festival.
 

Uprava Podravke upoznala je predsjednika Vlade s jako dobrim rezultatima u svim svojim segmentima: od prehrambenih, poljoprivrednih do farmaceutskih u domeni Belupa.
 
"To je ohrabrujuće i za grad Koprivnicu i cijelu Koprivničko-križevačku županiju, ali i za Varaždinsku županiju s obzirom na dio aktivnosti koja se odvija u toj županiji, ali i diljem Hrvatske," kazao je premijer nakon obilaska.
 
Pomoć ministarstva i Hrvatski cesta pri realizaciji projekta
 
Sastanak sa županom i gradonačelnikom omogućio je dobar uvid u prioritete, prije svega razvojne, a predsjednik Vlade posebno je istaknuo cestovnu infrastrukturu. "Riječ je o  povezivanja Križevaca i Koprivnice pri čemu će i nadležno ministarstvo i Hrvatske ceste raditi maksimalne napore da se, ne samo u pripremi projektne dokumentacije nego da se taj projekt realizira i da cijelu tu žilu kucavicu kroz Podravinu učinimo korisnijom za sve županije koje su u ovom dijelu Hrvatske," rekao je Plenković.
 
S predstavnicima grada i županije razgovaralo se i o obrazovnim sustavu, ulaganjima u škole i dvorane te o dugogodišnjoj temi - gospodarenju otpadom.
 
Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika u Koprivnici
 
Predsjednik Vlade najavio je da će Koprivnica biti domaćih idućeg susreta Vlade, župana te predsjednika Udruge gradova i Udruge općina u prosincu ove godine, neposredno prije spajanja Ureda državne uprave sa županijama.
 
Renesansni festival
 
Premijer je obišao i Renesansni festival koji se u Koprivnici održava već 14. godinu, a ovogodišnja glavna tema je tortura. "Čestitam organizatoru, Turističko zajednici. Drago mi je da je prvi puta i ministar turizma ovdje na ovom važnom događaju za Koprivničko- križevačku županiju, ali i za turističku ponudu cijelog hrvatskog sjeverozapada," rekao je predsjednik Vlade.
 
Uz premijera Plenkovića, Koprivničko-križevačku županiju posjetili su ministri Cappelli i Horvat te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
 
Izvor: Vlada
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković