Plenković u Ljubešćici: Ostvarili ste velika postignuća, a svaki put kada dođem imate nove inicijative

  • Slika /Vijesti/2023/Travanj/28 travnja/Ljubeščica/Fu02ANjWIAAP0qA.jpg

Sudjelujući na svečanoj akademiji u povodu 30 godina samostalnosti Općine Ljubešćica predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je da je Ljubešćica zaista ugodno, lijepo mjesto za život.

"Imate popriličan dinamičan društveni život i vjerujem da ste zadovoljni napretkom koji ste ostvarili uz puno truda i rada u protekla tri desetljeća. Ostvarili ste velika i konkretna postignuća, od sportske dvorane, do vatrogasnog centra i infrastrukture. Svaki put kada dođem imate nove inicijative. Drago mi je da imate dobru suradnju sa županijom i ostalim općinama i gradovima i da doprinosite razvoju sjevera Hrvatske", kazao je premijer.
 
Načelnik općine Nenad Horvatić u svom je govoru podsjetio na ostvareno na području općine u proteklih 30 godina. Naglasio je da je dolazak premijera na svečanu akademiju priznanje svima u općini.
 
Za budućnost trebaju nove vještine i snaga koju imamo
 
„Radilo se na infrastrukturnim projektima da svako domaćinstvo ima vodovod, asfalt,, stvorili smo poduzetničku zonu, sportsku dvoranu, dječji vrtić, školu, radilo se na programima jednakih vrijednosti. Imamo 120 poduzetnika na 1700 stanovnika, po čemu smo drugi iza grada Varaždina. S izgradnjom Poduzetničke zone počeli smo 2010. godine, a danas je potpisan ugovor s novim investitorom iz Slovenije, koji će imati ulaganje u tvornicu od 10 milijuna eura. Budućnost i izazovi koji su pred nama trebaju nove vještine i snagu, vjerujem da sve to imamo, a imamo volju i prijatelje“, naglasio je Horvatić.
 
Na obljetnici i rezultatima čestitao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, usporedivši Ljubešćicu s hrvatskom reprezentacijom. „Mala smo država ali imamo kvalitetnu reprezentaciju, a i Ljubešćica je mala općina ali su uistinu zavidni rezultati“, kazao je.
 
Prva monografija općine Ljubešćica 1993-2023.
 
Na svečanosti je prikazan film "Ljubešćica – općina koja je uspjela" te Prva monografija općine Ljubešćica 1993-2023. koju je načelnik Horvatić uručio i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.
 
Svečanoj je akademiji, u sportskoj dvorani Osnovne škole u Ljubešćici, među ostalima, nazočila i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak te saborski zastupnici Nadica Dreven Budinski, Žarko Tušek, Damir Habijan i Siniša Jenkač.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković