Počelo trgovanje dionicama HT-a na Zagrebačkoj burzi

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/pocelo_trgovanje_dionicama_ht_a_na_zagrebackoj_burzi.jpg
ZAGREB, 5. listopada 2007. (Hina) - Prva transakcija dionicama HT-a na Zagrebačkoj burzi obavljena je po cijeni od 402 kune za dionicu.

Trgovanje dionicama HT - Hrvatskih telekomunikacija počelo je danas u 10 sati na Zagrebačkoj burzi, a tomu je prethodio potpis Ugovora o uvrštenju dionica HT-a u Službeno tržište Zagrebačke burze.

Ugovor u zagrebačkom hotelu Esplanade, gdje se na ekranima mogao pratiti i početak trgovanja na Zagrebačkoj burzi, potpisali su ga direktor Zagrebačke burze Roberto Motušić i predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor HT-a Ivica Mudrinić, u nazočnosti i predsjednika hrvatske Vlade Ive Sanadera.

Nakon javne ponude dionica Ine i HT-a, koja će biti najlikvidnija dionica na Zagrebačkoj burzi, ništa više neće biti kao prije, istaknuo je nakon potpisa ugovora potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Ivica Mudrinić naglašava da je povjerenje koje je HT-u dao velik broj građana čast, ali i obveza da HT bude kvalitetno i stabilno dugoročno ulaganje.

Podsjetio je da je upravo na današnji dan, prije osam godina zaključena i prva privatizacijska etapa HT-a.

Direktor Zagrebačke burze Roberto Motušić istaknuo je da treba iskoristiti trenutak na kojem nam zavide sve burze u regiji, privući kapital i strane ulagače.

Dionicama HT-a na Zagrebačkoj se burzi trguje pod simbolom HT-R-A, a istodobno s početkom trgovanja tim dionicama na Zagrebačkoj počelo je i trgovanje HT-ovim GDR-ovima (globalne potvrde depozitara) na Londonskoj burzi.

Hrvatska Vlada u javnoj je ponudi prodala 32,5 posto dionica HT-a, od čega 25 posto dionica hrvatskim građanima, a 7,5 posto institucionalnim investitorima.

Dionice HT-a kupilo je više od 358 tisuća hrvatskih državljana.



Pisane vijesti