Podpredsjednica Vlade Kosor na Saboru udruge Prvi hrvatski redarstvenik

Na poziv članova udruge Prvi hrvatski redarstvenik, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor pozdravila je izaslanike na petom Saboru udruge.
Pozdravljajući nazočne izaslanike potpredsjednica Kosor zahvalila je hrvatskim braniteljima na njihovom doprinosu u stvaranju samostalne, demokratske i europske Hrvatske i dodala da su upravo oni uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku. To je povijesna činjenica koju nikad nećemo i ne smijemo zaboraviti. Kazala da je Hrvatska uskoro postaje članica NATO saveza, a u ovoj godini završit će se pregovori za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, zahvalila je braniteljima i na tome jer bez njihove hrabrosti to ne bi bilo moguće.
Govoreći o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji potpredsjednica je podsjetila da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti od prošle godine provodi projekt sistematskih pregleda za obitelji najtežih invalida i branitelja oboljelih od PTSP-a. Svi projekti vezani uz branitelje i u ovoj godini će se provoditi od zapošljavanja do stambenog zbrinjavanja, a za to je osigurano 6 milijardi kuna rekla je potpredsjednica.
Na kraju zahvalila je udruzi Prvi hrvatski redarstvenik na partnerskoj suradnji proteklih godina.




Pisane vijesti