Pokrivanje troškova pogreba hrvatskog branitelja Dragana Prebega

U povodu tragične smrti hrvatskog branitelja Dragana Prebega i određenih novinskih napisa o pokrivanju troškova njegova pogreba od strane Grada ZagrebMinistarstvo obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti smatra se potrebnim očitovati.

U povodu tragične smrti hrvatskog branitelja Dragana Prebega i određenih novinskih napisa o pokrivanju troškova njegova pogreba od strane Grada Zagreba, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti smatra se potrebnim očitovati.

Naime, troškove prijevoza posmrtnih ostataka i pogreba Dragana Prebega snosit će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sukladno odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji i Pravilnika o troškovima pogreba. U tom smislu napominjemo kako sukladno novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, Ministarstvo snosi troškove prijevoza i pogreba posmrtnih ostataka svih poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata uz odavanje vojne počasti, nakon postupka ekshumacije i identifikacije, te svih umrlih HRVI iz Domovinskog rata i umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na području Republike Hrvatske uz odavanje vojne počasti.

Također smatramo potrebnim spomenuti kako je potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor u stalnom kontaktu s gospođom Natašom Prebeg, udovicom hrvatskog branitelja Dragana Prebega, te joj je jučer svojom Odlukom, uslijed nastale tragične situacije, odobrila jednokratnu novčanu pomoć u najvišem iznosu.



Pisane vijesti