Polaznici policijske škole prisegnuli nakon završetka školovanja

Slika /Vijesti/2023/Lipanj/13 lipnja/HN20230613088733.jpg

Polaganjem svečane prisege i dodjelom nagrada najboljim učenicima u utorak je na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ održana svečanost u povodu završetka školovanja učenika 4. razreda Policijske škole Josip Jović. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je budućim policajcima da je pred njima težak i vrlo važan zadatak osiguravanja mira i sigurnosti u našoj zajednici.

''U ministarstvu računamo na vašu hrabrost, prednost i profesionalnost kako bi stvarali uvjete za veću sigurnost i prosperitet hrvatske domovine i svih naših ljudi'', kazao je ministar Božinović.
 
Istaknuo je da na Policijskoj akademiji poboljšavaju uvjete i podižu standard ulažući u infrastrukturne smještajne i ostale kapacitete te osnažuju ljudske potencijale.
 
Dodao je kako je Akademija prepoznata kao važan partner europskih agencija Frontex i Europol te da svakodnevno hrvatskim, ali i inozemnim policijskim službenicima omogućuju stručno usavršavanje s europskim predznakom.
 
''Ne zaboravite da policijska karijera nije samo posao, biti policijski službenik također znači izdvajanje vrijednosti poput poštenja, integriteta, pravednosti, odanosti i predanosti. Vi trebate biti uzor drugima i uvijek raditi ono što je ispravno i pravedno, kao što ste već naučili u školi'', poručio je Božinović.
 
Glavni ravnatelj policije Nikola Milina istaknuo je u poruci budućim policajcima da su tijekom školovanja pokazali spremnost za policijski poziv utemeljen na hrabrosti, poštenju i pravičnosti.
 
''Promjenama društva do kojih se sve brže dolazi javljaju se i novi pojavni oblici kriminaliteta na koje je potrebno brzo i učinkovito odgovoriti, a to je moguće samo sustavnim, motiviranim i timskim radom svih nas zajedno'', kazao je.
 
Dodao je da su vještine i znanja koje su budući policajci stekli tijekom školovanja dovoljni za početak, ali je naglasio da ''policijski posao zahtijeva stalno usavršavanje koje osiguravaju kroz edukaciju i ulaganje u dodatnu opremu radi stvaranja optimalnih uvjeta potrebnih za razvoj mladih nada hrvatske policije''.
 
Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti