Posjet predsjednice i povjerenika Europske komisije Hrvatskoj

U povodu početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u posjetu Zagrebu boravit će Kolegij povjerenika Europske komisije, na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen, 9. i 10. siječnja 2020. godine.
 
Početak prvoga predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije obilježit će se svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, uz izravni prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije i Trećem programu Hrvatskoga radija, 9. siječnja, s početkom u 19.00 sati.
 
Uz povjerenike i predsjednicu Europske komisije te ministre i predsjednika hrvatske Vlade, koncertu će nazočiti i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković te predsjednik Europskoga vijeća Charles Michel.
 
Dan kasnije, 10. siječnja, predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen u Banskim dvorima.
Nakon sastanka u Vladi, predsjednik Vlade Plenković i predsjednica Komisije Ursula von der Leyen pridružit će se ministrima i povjerenicima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici gdje će se održati sastanak Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije.
 
Po završetku sastanka premijer Andrej Plenković i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen održat će konferenciju za medije.
 
Tijekom boravka u Zagrebu, povjerenici Europske komisije održat će niz bilateralnih susreta s resornim ministrima.
 
Program:
 
Četvrtak, 9. siječnja:
16.30.      Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s povjerenikom Europske komisije za proračun i administraciju Johannesom Hahnom (Banski dvori)
 
17.15       Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s izvršnom potpredsjednicom Europske komisije Margarethe Vestager (Banski dvori)
 
                Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanaka.
 
18.10 – 18.30  Dolazak uzvanika u Hrvatsko narodno kazalište (Snimatelji i fotoreporteri mogu snimati dolaske ispred zgrade HNK-a)
 
 
19.00       Početak svečanog koncerta u prigodi obilježavanje hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije (Svečani koncert snimat će Hrvatska televizija i Pixsell, a materijal će ustupiti redakcijama koje zatraže)
 
Petak, 10. siječnja:
8.55         Dolazak predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u Banske dvore
                Foto prigoda svečanog dočeka pred Banskim dvorima
                Foto prigoda upisivanja u Zlatnu knjigu
9.00         Foto prigoda početka tête-à-tête sastanka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen
9.10         Foto prigoda početka sastanka izaslanstava
 
9.30         Dolazak ministara u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu (Snimatelji i fotoreporteri mogu snimati dolaske)
9.40         Dolazak povjerenika Europske komisije u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu (Snimatelji i fotoreporteri mogu snimati dolaske)
 
9.50         Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu (Snimatelji i fotoreporteri mogu snimati dolazak)
9.55         Zajednička fotografija
10.00       Početak sastanka Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije (Početak sastanka snimat će Hrvatska televizija i Pixsell, a materijal će ustupiti redakcijama koje zatraže)
11.15       Izjave za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen
 
Napomene:
Zbog ograničenosti prostora i tehničkih mogućnosti, na nekima od događaja pristup će imati samo snimatelj Hrvatske televizije i fotoreporter Pixsella, a snimljeni materijal ustupit će svim redakcijama koje to zatraže.
 
U četvrtak, 9. siječnja, u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u kojoj će se održati svečani koncert, bit će samo snimatelj Hrvatske televizije i fotoreporter Pixella.
 
Ostale redakcije moći će snimati dolaske uzvanika pred ulazom u HNK.
 
U petak, 10. siječnja, sve redakcije moći će snimati dolaske ministara i povjerenika, kao i predsjednika Vlade i predsjednice Europske komisije u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu (NSK).
 
Za zajedničku fotografiju, zbog ograničenosti prostora, podijelit će se 10 pool karata, a svi ostali moći će preuzeti snimku/fotografiju.
 
Na početak sastanka Vlade i Europske komisije moći će ući samo snimatelj HTV-a i fotoreporter Pixsella, koji će snimljeni materijal ustupiti svima ostalima.
 
Ostale lokacije bit će dostupne svim redakcijama.
 
Napominjemo da su HTV i Pixsell akreditirani kao službeni snimatelji predsjedanja te će, bez obzira na prisustvo drugih medija, sa svakog događaja vezanoga uz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije ustupati redakcijama koje to zatraže snimljeni materijal.
 
 

Najave | Andrej Plenković