Poslane liste prvenstva za dodjelu stambenih kredita za 2007. godinu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je za objavu Liste reda prvenstva za dodjelu stambenih kredita za 2007. godinu od strane Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti svim Uredima državne uprave u županijama.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je za objavu Liste reda prvenstva za dodjelu stambenih kredita za 2007. godinu od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti svim Uredima državne uprave u županijama. Na Listi reda prvenstva za 2007. godinu nalazi se 12.646 zahtjeva članova obitelji smrtno stradalog, zatočenog i nestalog hrvatskoga branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata. Redom prvenstva i sukladno predviđenim sredstvima u 2007. godini dodjela kredita izvršit će se prema slijedećim namjenama - za kupnju kuće ili stana, izgradnju obiteljske kuće, isplatu razlike u površini stambenog objekta, nastavak izgradnje i dovršenje obiteljske kuće i poboljšanje uvjeta stanovanja, a sukladno odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata.

Lista reda prvenstva bit će istaknuta na oglasnim pločama unutar Ureda državne uprave u županijama te se na istu može uložiti prigovor u roku od 15 dana od dana objave. Nakon proteka roka za prigovor Lista reda prvenstva postat će konačna, primjenjivati će se od 1. ožujka 2007. godine i vrijedit će do izrade nove Liste reda prvenstva za 2008. godinu.



Pisane vijesti